Zone-aanduiding

Platte daken kunnen grote oppervlakken overbruggen en bieden plaats aan allerlei technisch noodzakelijke voorzieningen die voor onderhoudsdiensten makkelijk bereikbaar moeten zijn.

Wanneer men op een plat dak loopt en werkt in de onveilige zone (binnen 4m afstand van de dakrand) moeten vanuit de Arbowetgeving valbeveiligingsmaatregelen worden genomen. Valbeveiliging mag achterwege worden gelaten wanneer men op het dak loopt of werkt in de veilige zone. Deze zone bevindt zich op 4m of meer vanaf de dakrand. De veilige zone moet worden aangegeven bijvoorbeeld door een markering of een looppad op 4m vanaf de dakrand aan te brengen.

De onveilige zone mag worden teruggebracht van 4m naar 2m. Voorwaarde is dan wel dat op 2m afstand van de dakrand de onveilige zone wordt afgezet evenwijdig aan de dakrand [hoogte 1m. De onveilige 4m of 2m zone mag niet worden betreden zonder valbeveiliging. Voor kortdurende werkzaamheden mag in de onveilige zone gebruik worden gemaakt van individuele valbeveiliging.

DMN heeft 38 jaar ervaring. Indien interesse kunt u ons altijd mailen of bellen 030-6924636. Uw DAK is ons vak !